|
 |
.......SŁOWO ŻYCIA .....
"Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki."Ps 40/3 |
|
Teraz jest 25 kwietnia 2025, o 19:21 Strefa czasowa: UTC
Autor |
Wiadomość |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:16 |
|
|
Pozwoliłem sobie zacytować wypowiedź Waldemara Czerniejewskiego; <<Jeden z moich przyjacieli I bliski mi brat ,ktory dzisiaj ma ponad 80 lat i jest przy zdrowym rozsadku, powiedzial mi wiele , a oto niektore fragmety z jego opowiadania dla mnie, cytuje jego slowa:
"Kiedy brat Branham glosil Ewangelie, Bog potwierdzal jego slowa znakami i cudami nadprzyrodzonymi do tego stopnia, ze amerykanskie czasopismo LIVE MAGAZINE 1965 rok, opisalo i pokazalo zdjecia tego co mialo miejsce w Branhama sluzbie, a mianowicie korespondenci zdazyli zrobic zdjecia jak chwala Boza schodzila na tego czlowieka.
Gazety pisaly o tym czlowieku poniewaz to co robil Bog zwrocilo uwage i otaczajacego swiata. Kiedy mi powiedziano o W. M. Branhamie, to ja w rozmowie mowilem im, ze to jeden z ewangelistow jak Oral. Roberts i inni. Ten brat, ktory opowiadal mi to powiedzial “bracie ty sie mylisz, to nie taki czlowiek jak ty myslisz, to jest taki Bozy, ze jak on stanie za kazalnica i nic nie bedzie mowil, a tylko tylko stal to grzesznik przezyje pokute w tym czasie”.
Po jakims czasie moj znajomy powiedzial mi, ze W.M. Branham bedzie w miescie Middletown, Ohio. On zrobil tak, ze polecielismy prywatnym samolotem za darmo poniewaz pilot chcial nazbierac godzin w samolocie, ktore mu byly potrzebne. Kiedy przyjechalismy tam do Middletown, Ohio, nie moglismy znalezc miejsca w zadnym hotelu, wszystko bylo wykupione i zajete. Jeden wierzacy brat o imieniu Richard Weston widzac, ze ja szukam miejsca, zaprosil mnie do swego pokoju w hotelu i dal mi przenocowac. On sam (Richard Weston) przyjechal rowniez na to zgromdzenie z miasta Buffalo, stan Nowy Jork.
Kiedy zobaczylem W.M.Branhama to dokladnie spelnily sie slowa tego brata, ktory mi powiedzial, ze jak Branham bedzie tylko stal za kazalnica milczac to grzesznicy beda pokutowac bez jego slow. Zobaczylem czlowieka wielkiej pokory, lagodnego glosu i cichego glosu. On byl niski rostem. Ja pierwszy raz w zyciu widzialem na wlasne oczy jak on sie modlil I chwala Boza schodzila na tego czlowieka.
NASTEPNY EPIZOD (po smierci Branhama)
Pewnego razu do mnie do domu przyjechal Richard Weston z miasta Buffalo, stan Nowy Jork. Przyjechal ze swoim przyjacielem , ktory nazywal sie Lee Vail. Chcial abym ja zapoznal sie z tym czlowiekiem. Kiedy siedzielismy w domu, ja zapytalem brata Lee Vail ; ” Bracie Lee, dlaczego tyle jest kontrowersji na temat brata Branhama?” Lee Vail odpowiedzial : “Bracie nie wierz wszystkiemu co ludzie pisza o Branhamie po jego smierci. Ja sluzylem temu bratu i bylem coordynatorem jego kampanii ewangelizacyjnych przez wiele lat, ja znalem Branhama bardzo blisko to nie taki czlowiek jak pisza o nim.”
NASTEPNY EPIZOD (Branham byl zywy w tym czasie)
Bracie, w tamtym czasie, zdrowi duchowo bracia widzieli juz zabladzenie, ktore juz sie zaczynalo i ich nazywali “branhamowcy”. Ci ludzie juz zaczeli uwazac W.M. Branhama wiecej niz czlowieka i ten ruch zaczal rosnac, ale to nie bylo i nie jest zdrowe, to jest zabladzenie. Sam Branham byl przeciw temu kiedy sie dowiedzial o tym.
Bray , ktory nazywal sie Way, byl misjonarzem w Afryce, sam pochodzenia angielskiego. Kiedy byl na misji, spotkal sie z kobieta, ktora byla misjonarka, byla z Norwegii. Poznajomiwszy sie po jakims czasie sie pobrali. Brat Way mial pozwolenie od brata Branhama aby rozprowszechniac jego (Branhama) kazania. Pewnwgo dnia brat Way odwiedzil mnie i nocowal u mnie w domu. Kiedy siedzielismy kolo stolu on mi powiedzial nastepujace slowa : “ W.M. Branham i branhanowcy to sa dwa rozne tematy przy czym branhamowcy sa w jawnym zabladzeniu ze swoimi pojeciami”.
Brat Way powiedzial mi, ze ci ludzie co biegaja za Branhamem to po smierci Branhama zrobia z niego to co Mormoni zrobili z Jozefa Szmita”. I tak sie stalo!
Przed sama smiercia Branhama, dwoch wierzacych braci, ktorzy mieszkali od siebie dwa tysiace mil (3tys. km), mieli obydwoje sen w ta sama noc, ze Branham jechal na koniu z zachodu na wschod. i On jechal tak tylko nie na koniu a samochodem i to byla jego ostatnia podroz.
Ja mialem mozliwosc byc w Jefersonville, kolo domu brata Branhama i ciekawe, ze jego sąsiadem byl wierzacy z zawodu elektryk. Kiedy W.M. Branham byl daleko od domu, na pracy Bozej, w tym czasie ten sasiad otrzymal kontrakt z miastem na project elektryczny i mial go podpisac. Przed tym niz on ten kontrakt przyjal, otrzymal telefon od brata Branhama, w ktorym Branham opowiedzial mu nastepujace slowa: ” Nie chodz po wysokich drabinach”. Wierzacy sasiad zrozumial, ze to bylo objawienie od Pana i zrezygnowal z kontraktu z miastem, wierzac, ze Bog go uprzedza przed tym niz cos sia ma stac.
W.M. Branham wlozyl rece na brata Osborna, ktory byl mlodym ewangelista i byl zaraz po slubie wraz z zona na nabozenstwie gdzie W.B. Branham uslugiwal. Po tym epizodzie, Bog silnie uzyl brata Osborna i to w wielkiej mierze, a szczegolnie w Indonezji..
Bracie Waldemar ja zaluje do dzis, ze ja tego nie zrobilem aby brat Branham wlozyl na mnie rece i sie pomodlil, a byla taka mozliwosc.
Ja spotykalem ludzi, ktorzy krytykuja Branhama I nazywaja go wszelkimi imionami, Bracie ja boje sie cos mowic na tego czlowieka nawet jak on gdzies sie pomylil na koncu, nie nam dane prawo go sadzic, Pan sam wie jak z nim postapi. Jednak takiego meza nie byla w historii USA, gdzie w tak szczegolny sposob Bog uzyl czlowieka. Ja znalem wielu slynnych ewangelistow w USA, wszyscy oni razem nie mieli tego co bylo dane dla W.M. Branhama.>>
_________________ Isaj40/9 Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie! Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem! Podnieś głos, nie bój się! Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg! .
|
|
 |
|
 |
Reklama
|
Tytuł: Napisane: 17 lipca 2012, o 11:16 |
|
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:17 |
|
|
Raf" Cytuj: Cytat:
Witaj Kesjo
N.T. naucza, że wszyscy nauczyciele Słowa dopuszczają się błędów;
Branham głosił (przynajmniej raz), że Noe obserwował Henoha, jak ten został zabrany przez Boga (w kontekście pochwycenia Oblubienicy). Ale Noe nie mógł widzieć Henoha, gdyż jeszcze wtedy nie było Noego na świecie. przypomnij mi ten werset mówiący o błedach ... A to ,ze Noe widział Henoha JEST CAŁKIEM MOŻLIWE jak najbardziej ,otóz to nowe mmiał wglad w Dzieło Zamiaru Stwórcy , On chciał i Objawiał Noemu bo miał w nim upodobanie . Noe MÓGŁ WIDZIEC HENOHA i NAPEWNO WIDZIAŁ . Cytuj: Cytat:
Sam Branham mawiał, że w jego kaplicy jest tyle samo błędów co w innych zborach i zachęcał do sprawdzania wszystkiego pod względem zgodności z biblią. Pamietam ze mówił o sprawdzaniu z Biblia ,ale czy mówił o błedach - nie pamietam - zreszta nie kazdy kto słuchał Poselstwa - Branhama był juz w Swietle tego co słyszał Branhama nie tak łatwo "uchwycić" w tym co miał na mysli ,ale kiedy sie "złapie " mysl wszystko niemal wszystko staje sie widzialne. Cytuj: Cytat: Co do roku 1977 - ja odczytuje tę datę jako jedynie propozycję ze strony Branhama, która powstala z jego całkiem logicznych przeliczeń cyt; "...co wy na to?"
W książce "70 tygodni Daniela" Branham mówi; "Jaki on będzie? (...) To będzie jubileusz podniesienia się z oblubienicą z pogan i powrotu Chrystusa do Żydów, gdy oni wyzwolą się z więzów. Amen! Nie widzicie tego? Z całego świata gromadzą się tam na ten dzień. Coś takiego! Czy widzicie gdzie sie znajdujemy? Nie wiemy w jakim czasie to może się wydarzyć" Jakie to były obliczenia nie bardzo pamietam ? Trzeba by sie zorjentwac co sie wydarzyło w 1977 roku dla Izraela A Wyzwolenie o ile wiem nastało podczas wojny 6-dniowej - wtedy Ogłoszono Wolnosc i Czas Mesjanski . Czas Pogan dobiegł KOŃCA , zyjemy juz poza Czasem . Cytuj: Cytat: Jeśli dobrze rozumiem jego słowa zawarte w tej książce, to pomylił się, a dwie z siedmiu wizji, które mialy się wypełnić do 1977r. nie wypelniły się. A co to miało być ? . Cytuj: Cytat: Ale 1977r. to nie było jego "tak mówi Pan". Poza tym ogłosil to w swoim zborze i na ile mi wiadomo nie rozpowszechniał. Dalej mówi; "Nie chciałbym, aby ktokolwiek źle to zrozumiał. Nie łudźcie się teraz i nie mówcie, że brat Branham powiedział, iż Jezus przyjdzie w roku 1977. Nigdy czegoś takiego nie powiedzialem. Ale przewidywałem, że pomiędzy 1933, a 1977 coś się wydarzy..." Cytaty z książki "70 tygodni Daniela".
. Cytuj: Cytat: Takie Branhama sugestie, czy jak kto woli pomyłki, nie są dla mnie osobiście podstawą do odrzucenia go jako proroka dla Kościoła. Nikt też nie mógł mu zarzucić czegokolwiek jeśli chodzi o jego prowadzenie się, czy gospodarowanie pieniędzmi tak jak to robiono wobec Robertsa Liardona, Jimmy Swagerta, Paula Caina... . Dla mnie Branaham jest tym, ktorego polecił mi Bóg na moje wołanie dał mi odpowiedź. Czasem mysle ze niemożność zadania pytania ,bezpośrednio danej osobie jest na nasza niekorzyść . Ani mi w głowie odrzucać Sługe Bozego ,który miał wiecej Poznania niz ci przed nim. Owszem dobrze jest przeczytać świadectwo ,np Tylora i budować sie ,czy kogos innego z roku 18....któregoś tam ,ale co za ujma ze w dzisiejszych czasach NIE MA NIKOGO,lub prawie nikogo , który by miał i swiadectwo i Objawienie nauk Apostołów . Ostatnio przeczytałam ksiazkę "Tylko miłośc sprawia cuda" autor Mahesh Chavda - jest to budujące świadectwo . Cytuj: Cytat: Także, o ile wiem, nikt z wierzących w Poselstwo nie zrobił z Branhama rokiem 1977 tego, co n.p. Swiadkowie Jehowy ze swoim 1914 i 1975. Religijność Branhama objawiała się właśnie w tym, że był on podatny na niektóre wpływy - Adwentyści, własne obliczenia i... (teraz pokażę swe kolory) w pewnym stopniu kult biblii - n.p. odnosił ostrzeżenie z Ap. Jana "kto dołoży do słów tej księgi cokolwiek, dołoży mu i Bóg z plag opisanych w tej księdze" do całej biblii, zamiast tylko do Objawienia Jana, jak to jest napisane. Ale to są drobne rzeczy...
SJ nie stoja na moje drodze wiec sie nie wypowiem , owszem napedzali ludziom strachu ale czy to źle ,dzisiaj juz NICZEGO sie nie boja ,dlatego spotyka ich nagła zagłada Wiesz jeśli ,to masz na mysli mówiąc -religijność- hm ? Ja biore pod uwage jakie to były lata i żal ściska ze nic o nim nie słyszałam ze tak ukrywano jego istnienie ,ze deptano jego Poselstwa . Uwazam ze na ten Czas nie miał sobie równego pod wzgledem NAUKI ,ST do NT wielu zarzuciło ST , w ogóle go nie rozumiejąc a Branham mnie zadziwił połaczeniem . Co do Ksiegi Objawienia ,tez uwazam ze to dotyczyło TEJ KSIEGI . Co nie znaczy ze do Tory -Tanachu mozna było dodawac - tam tez jest zapis ze nie wolno . kesja napisał/a: No i jeszcze jedno ,Biblie np Watykan ma od ....i ? Cytuj: Heh, mówisz do mnie w zagadkach... Pozdrawiam to tyczyło sie ze Watykan zabrał Biblie Judejczykom i "przerobił na swoje "
_________________ Isaj40/9 Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie! Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem! Podnieś głos, nie bój się! Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg! .
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:18 |
|
|
Płaskowicki Rys napisał/a: no i piramida błędem Branhama było twierdzenie że wielka piramida ma coś wspólnego z Biblią oraz to że Bóg zapisał Swoje Słowo również w gwiazdach Cytuj: pomylił się też co do nazwy zdobywanych umocnień w czasie wojny ale to detal. Generalnie za dużo u Branhama było masońskich wpływów/symbol piramidy/ pozdrawiam
rys NIE !!! to nie jest żaden błąd ,ale to ze ty myslisz ,ze to błąd . Piramida jest CZYMŚ WYJATKOWYM , i na jakiej podstawie odrzucasz ze nie ma nic wspólnego z Biblia ze nie jest Obrazem Czasu ? No a to ,ze negujesz zapisanie SŁOWA w Gwiazdach ,to juz - pomine milczeniem Moze i detal ale jak fajnie - wytknąć .... No faktycznie dużo przecież Piramida jest WIELKA . ale jakos nie widzisz ze Piotr tez mówi o pewnego rodzaju Piramidzie Ps19;3 וֹם לְיוֹם יַבִּיעַ אֹמֶר וְלַיְלָה לְּלַיְלָה יְחַוֶּה-דָּעַת׃ Biblia Warszawska: Dzień dniowi przekazuje wieść, A noc nocy podaje wiadomość.. Ps 148:3 bw "Chwalcie go, słońce i księżycu, Chwalcie go, gwiazdy świecące!"Czy nie jest to zapis SŁOWA ?
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:20 |
|
|
Cytuj: rys Wielka piramida to pycha Hufu -faraona Egiptu/Cheopsa/Piramida jest równie wielka jak była wielka pycha tego króla co Bóg YHVH ma z pychą władcy ? pozdrawiam : Wysłany: 2009-03-01, 18:35 Faraon może sie i pysznił ,ale pysznił sie czymś ,co do niego nie należało . Czy ty wierzysz ,ze ludzie wybudowali PIRAMIDE? Wierzysz w te opowiastki jak to niewolnicy przeciągali ogromne tonowe bloki po piasku ? Cytuj: Płaskowicki Rys
Wysłany: 2009-03-01, 19:49 ludzie zbudowali nie tylko tą ale wszystkie piramidy w tym trzy największe za czasów Sufu ,Hufu i Myhufu Chefrena ,Cheopsa i Mykeranosa -dziadka syna i wnuka -tak wtedy budowano groby monarchów. Ludzie budowali i ludzie się zbuntowali po budowie ostatniej z nich wybuchło powstanie ,które zmiotło szóstą dynastię i zapoczątkowało pierwszy okres przejściowy pozdrawiam
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:23 |
|
|
Tak tak ojciec syn wnuczek ,jeszcze jedna trojca i zapewne nosili na plecach albo taczuszką ?
No i jak nie wierzyc w ZAPROGRAMOWANIE umysłu skoro wierzą w TAKIE NONSENSY
no oczywiście toczyli ogromne tonowe bloki na beleczkach i to po piasku a np taki wózek z dzieckiem pchany po plaży sprawia nie byle jakie kłopoty HEHEHE
:D
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:24 |
|
|
rys swinks ma twarz hufu -Chefrena -spójrz w nią i zapytaj jak to robili ? wciągali bloki po rampach aż do kamienia szczytowego -tego już wciągnąć nie mogli bo brakło platformy wystarczającej do pomieszczenia go i robotników. kamień ten opatrzony w napisy i pomalowany ustawiano przed piramidą. budowniczmi byli fellachowie w miesiącach suchych -był to rodzaj pańszczyzny na rzecz dynastii. faraon -oznacza wielki dom -dynastia i dziś się mówi że panna jest z domu itp
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:25 |
|
|
O tak ma twarz A dlaczego ma nie mieć ?
Nic z tego ,co może człowiek to może ,ale czego nie może to nie moze i zaden faro nie pomoże .
Jeszcze powiedzmy ze byli to mężczyźni ok 160 chudzi jak wygłodniały chindus skóra i kości I podnosili na zasadzie dźwigni ?
Jesli budowali to ci z 6 rozdz Moj ,ci którzy mieli zaludniać ziemie Potężne istoty Gibor, Anaki , Nefilim ,jak by ich zwał ale nie faro no chyba ze uznamy ze Faro to Istota nie z tej ziemi .
To jest tak samo jak i to ze Eden był na tej ziemi :D :D :D
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:26 |
|
|
Cytuj: wybacz Kesja ale Cię nie rozumiem Eden jest w Biblii a Cheopsa i jego piramidy w Biblii nie ma dla mnie to jest istotne jestem biblijnie wierzący. W to w Biblii wierzę a w to czego tam nie ma nie wierzę a sprawdzam np w dziełach historyków . pozdrawiam No dla mnie to żadna nowość,że mnie nie rozumiesz ,ale to nic jakos wytrzymam a i tobie moze sie uda . Eden jest zapisany w Torze ,ale Eden jest POZA TA ziemia i to też jest zapisane. W Eden był Ogród-sad - i do TEGO Ogrodu został przeniesiony Adam ukształtowany Ukształtowany do ZASZCZYTNEGO ZADANIA , miał TAM być do pewnego Czasu ,ale Wąż wiedząc o tym z zazdrości pomieszał , Plan Bozy . Co do piramidy , nie była bym taka pewna ,ze nie jest wspomniana w Biblii, poniewaz WSZYSTKO co jest na TEJ ziemi ma swoje ODBICIE TAM W GÓRZE Przeiez wiesz ,ze Rzeczy widzialne powstały Z NIEWIDZIALNYCH . Tyle ze człowiek nie zdaje sobie z tego sprawy . W Biblii jest WSZYSTKO . Dzieła historyków - to zalezy czy on wierzy ?
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:28 |
|
|
Cytuj: Raf" Kesjo
List Jakuba 3. 1-2 "Niechaj niewielu z was zostaje nauczycielami, bracia moi, gdyż wiecie, że otrzymamy surowszy wyrok. Dopuszczamy się bowiem wszyscy wielu uchybień; jeśli kto w mowie nie uchybia, ten jest mężem doskonałym, który i całe ciało może utrzymać na wodzy."
Jednakże to odnosi się tylko do braci; siostry - nauczycielki (jak znam życie) są zwykle nieomylne
Tak ,tak a mąż DOSKONAŁY ,to TYLKO bracia bo KOBIETA DOSKONAŁA ... a gdzieżby ? No tak jest powiedziane ,ze niewielu staje sie MORIM - nauczycielem, i ze czeka ich bardziej srogi ,poważny - sąd-din --- naśladując ciebie ,fajnie ze nie jestem mężczyzną Posłaniec Paweł mówi , wymieniając DARY ,ze kto ma dar nauczania - MORIM ,niech Morim-naucza . Uważam ze chodzi tu o - jesli ma Swiatło niech przekazuje --,ale zapewne jest tego głebsze znaczenie .Zreszta jak w kazdym Wyrazie czy Literze hebrajskiej . Co do uchybien - ? Człowiek czyli ten mężczyzna - bo przecież nie kobieta ?? potyka sie -gorszy a ten kto sie wiele nie potyka -gorszy w SŁOWIE -SŁOWEM ,ten jest DOSKONAŁY i potrafi utrzymać ciało-guf na WODZY. >< Moim skromnym zdaniem moze tu byc mowa o tym ze sa tacy których GORSZY SŁOWO i potykaja sie tym co słysza lub co czytaja . A ci ,których SŁOWO nie gorszy TEN JEST DOSKONAŁY i Guf-ciało-OSOBE utrzyma na wodzy . Dopuszczam rozszerzenie zanczenia tego wersetu . To samo dotyczy KOBIET ,ilez to jest które gorsza sie SŁOWEM , np a bo napisano tak a nie tak a ten to tak a nie tak .Nie dopuszczają ze Duch Wieje jako chce i komu chce i nie pyta nas o zdanie . Duch Wybiera a my mozemy sie jedynie poddać . Co do gwiazd, to tak Kesjo; Joba 38. 36 mówi; "kto nadał wałom obłoków znaczenie wróżebne, albo kto łunie niebieskiej wymowę proroczą" pyt. retoryczne - Bóg oczywiście i werset 33; "czy znasz porządek nieba, albo czy możesz ustanowić jego władztwo na ziemi?" ., dodam i te ... Ps 8:4 Br "Gdy patrzę na niebo, dzieło Twoich palców, na księżyc i na gwiazdy, które uczyniłeś," Ps 136:9 Br "oraz księżyc i gwiazdy, by nocą rządziły, bo wieczne jest miłosierdzie Jego." Ps 148:3 Br "Chwalcie Go, słońce i księżycu, chwalcie Go, wszystkie gwiazdy świecące!" .Ps 19:3 Br "Jeden dzień mówi o tym drugiemu, jedna noc powtarza drugiej to samo," .,Ps 136:9 BT "Księżyc i gwiazdy, by władały nocą, bo Jego łaska na wieki." Iz 40:26 Br "Podnieście wasze oczy ku górze i popatrzcie: Któż to stworzył te wszystkie gwiazdy jak nie Ten, który je ustawił w wojskowe szyki i wszystkim ponadawał imiona? Jego potęga jest tak ogromna i tak wielka Jego siła, że nikt oprzeć Mu się nie zdoła." ><>< W książce "Daniel's Seventy Weeks" werset 212 Branham mówi; Cytuj: Cytat: "...Nigdy nie mówiłem, że Pan mi to powiedział, ale stojąc tego ranka w Kościele
powiedziałem "Wszystko postępuje..." Podszedłem do jednego końca ściany i podbiegłem do drugiego, i powiedziałem - " Wszystko postępuje do przodu, przepowiem (predict), że ten czas (nie wiem czemu to mówię) - ale przepowiadam, że wszystko to stanie się pomiędzy teraz, 1933, a 1977. I nie wiedząc tego, Bóg zna moje serce, nigdy nie wiedziałem, aż do wczoraj, że 1977 jest jubileuszem." Zostało to powiedziane w kontekście poprzedniego wersetu, gdzie Branham mówi o swoich dwóch wizjach, które się jeszcze nie spełniły - o kobiecie u władzy w Ameryce i o zniszczeniu Ameryki.
Pozdrawiam podobnie mówi Paweł - nie Pan to mówi ale ja wam mówie - bo mam Ducha Swietego- Zapewne jest tu mowa i o całym naszym swiecie ale tez o Izraelu -co sie wydarzyło dla Izraela w 1977 roku ? moze ktos wie
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:29 |
|
|
Kesjo
Jeśli chodzi o znaczenie roku 1977 dla Izraela to znalazłem co następuje;
1. Pierwszą w historii stosunków izraelsko - arabskich wizytę przywódcy arabskiego, a konkretnie Ojca Egiptu - Sadata w Izraelu. Celowo użyłem tutaj i przy nadarzającej się sposobności używał będę fomy "ojciec", a to w celu przyzwyczajenia co niektórych forumowiczów do innego niż "biologiczny ojciec" znaczenia tego terminu, a mianowicie; lider, nauczyciel, założyciel, senior... To w związku z Mat. 23. 9.
2. Początek masowej migracji etiopskich Żydów do Izraela 3. Wybór na premiera Manehem Begina .
Wysłany: 2009-03-05, 02:00 Dopowiem jeszcze, że wybory w Knessecie w 1977 dały władzę partii centro-prawicowej Likud kończąc jednocześnie 30-letnia dominacje partii pracy. Wybrany premier Manahem Begin jako pierwszy w historii Izraela poczynił mnóstwo starań na rzecz przywrócenia stałego pokoju w tym zakątku ziemi, powołując arabskich liderów do negocjacyjnego stołu. Na apel ten odpowiedział właśnie prezydent Egiptu Anwar Sadat. Po jego wizycie w Jerozolimie, pod auspicjami amerykańskimi (Jimmy Carter) przywódcy Sadat i Begin (ang. początek) zaczęli rozmowy negocjacyjne, które zaowocowały Camp David Accords - umową, która zawierała plany zaprowadzenia pokoju na Bliskim Wschodzie i początków Autonomii Palestyńskiej. W 1979r. w Waszyngtonie przywódcy obu zwaśnionyh państw podpisali pakt o pokoju, kończący 30 - letni okres stanu wojennego. A więc pokój Kesjo, nie wojna...
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:30 |
|
|
Cytuj: gdy bedą mówić pokój pokój przyjdzie to na nich ten pokój jest znaczący dzięki Raf rys
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:31 |
|
|
znalazłam cos takiego .. ><>< Cytuj: Cytat:
9 grudzien 1917 rok -Alenby Ostatnie Pokolenie Hagga prorok dla Swiatyni czas konca Nie kamien dla samej swiatyni ale Załozenie dla Izraela który prowadzi do Swiatyni Hagga 20 - 4 dzien 9miesiąc zydowskiego kalendarza ale rok nie okreslony Alenby rozebrał Jerozolime 1917 roku - poczatek zegara w 1947 zaczątek tego co stało sie w 1948r ><>< Cytuj: Cytat:
Psalm 90 mówi ze Izrael ma 80 lat plus nieznany okres czasu zawołał "Wkrótce" w TYM wieku.ostanie 10 lat izraela zwiększałoby problem i konflikt. To przechodziłoby do tego końcowego wprowadzać 1987 !!
Świat wydarzenia udowadniają, że to było prawdziwe !! W grudniu 1987 PLO powstania zaczęły się, utorowując drogę do PLO IZRAELSKIEGO PRZYMIERZA dnia 13 września, 1993, z OSLO ZGODY formalnie zaakceptowane na ŚWIĘCIE TRĄBEK, 1995 i dalej, to PRZYMIERZE ROZSZERZA DO "WIELU"i to PRZYKRYWA SIEDEM ROKU PLAN. Po 10 latach PROBLEMU, Izrael stawałby do okresu czasu nazywanego "WKRÓTCE". Ponieważ Izrael nie przeżywałby OSIEMDZIESIĘCIU PLUS 10 lat lub 90 lat, te silnie sugeruje, że Izrael ma nie więcej niż 9.999 lat odeszło zanim ona jest rozwiązana w tym wieku. To kładzie koniec z "wkrótce" aronud koniec listopada lub wczesnego grudnia 2007.. Jeżeli ruszamy się z powrotem około 3.5 lat, przychodzimy do 2003 - i wojna bębni bije jak potężne Babilon ruchy do Środkowego Wschodu !! Nie możemy być pewny w jakimś z tego, ale dowód wspina się, ponieważ czas mija. CZAS ZAWSZE MÓWI PRAWDZIE O PROROCTWIE. czy to sie wypełniło ,czy ma jakieś znaczenie .
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:32 |
|
|
Cytuj: wit napisał/a: Kesjo Jeżeli Twoja rola na forum nadal będzie się sprowadzała do wklejania tekstów bez podania ich źródła w formie linków, tym bardziej takich internetowych fatalnych tłumaczeń, to zaznaczam, że będę zmuszony usuwać Twoje wpisy. Przecież tego się nie da czytać. Prosiłem już Ciebie wcześniej, abyś swoje poglądy wyrażała własnymi słowami, gdyż niniejsze forum jest forum dyskusyjnym a nie edukacyjnym.
Cytuj: EMET: Gdyby jeszcze było to podawane przejrzyście... A tak, to forma przekazu jest taka, że chyba tylko Kesja rozumie, co sama napisała; o ile(?). Piszę to, co czuję; bez jakiejkolwiek ironii. Zdyscyplinuj się zatem, Kesjo; bo piszesz wszak... dla Innych, nie dla... Siebie samej; nieprawdaż? No, chyba, że po prostu chcesz coś gdzieś umieścić. aby widniało...? Stephanos, Zaczyna sie widocznie poczuł sie zagrożony a przeciez nie musiał zadawac sobie trudu i czytać.
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 lipca 2012, o 11:33 |
|
|
Cytuj: wit napisał/a: Kesjo Jeżeli Twoja rola na forum nadal będzie się sprowadzała do wklejania tekstów bez podania ich źródła w formie linków, tym bardziej takich internetowych fatalnych tłumaczeń, to zaznaczam, że będę zmuszony usuwać Twoje wpisy. Przecież tego się nie da czytać. Prosiłem już Ciebie wcześniej, abyś swoje poglądy wyrażała własnymi słowami, gdyż niniejsze forum jest forum dyskusyjnym a nie edukacyjnym.
No i widzisz taka moja rola ,ale widze ,ze wy poprostu MUSICIE ,bez nagonki anirusz . YZ nic nie wkleja a i tak został " pokąsany" Wkleiłam by mozna dyskutwac w oparciu o temat tekstu a nie o stylistyke gramatyke . I wiesz kiedy człowiek sie uczy np angielskiego ,czy nie tak duka i chciałby by anglik go zrozumiał .Co gdyby taki powiedział "idz sie pierw naucz a potem pogadamy . Wy poprostu szukacie ZACZEPKI to najlepiej wam wychodzi ,każdy temat rozmydlony. A ja czytałam i czytałam by cos " załapac" a wy ? >< stefan co to znaczy zdyscyplinowac ? ujawnia sie twoje prawdziwe oblicze ,ale nie jest to -PRAWDA
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: BRANHAM i jego POSELSTWO Napisane: 17 października 2012, o 10:31 |
|
|
.. http://www.ilsebotha.com/William%20Bran ... Photos.htm Czy będą słuchać, czy nie - poznają, że prorok był wśród nichPozwólcie nam Państwo na przedstawienie proroka posłanego do pogan, kogoś, kim Bóg posłużył się w naszym wieku w usłudze nieporównywalnej z żadną inną od czasów naszego Pana Jezusa Chrystusa. Wielu uważało Williama Branhama za proroka 20 wieku, dla innych był mężem posłanym przez Boga.Pewien historyk kościoła wyraził się następująco: Historia życia Williama Branhama jest niezwykła i po prostu nie z tej ziemi, i gdyby nie mnóstwo niezaprzeczalnych dowodów, które dokumentują życie i posługę tego człowieka, można by usprawiedliwić kogoś, kto uważałby to za coś grubo przesadzonego i niewiarygodnego. Jego służba trwała ponad 30 lat (1933-1965).
Chrześcijanie o najróżniejszej religijnej przeszłości ze zdumieniem obserwowali odsłanianie się tej proroczej posługi, wywyższającej Jezusa Chrystusa jako tego samego wczoraj, dziś i na wieki (Hebr. 13, 8). Choć od odejścia W. Branhama ze światowej sceny minęło już ponad 40 lat - to, co jego usługa zostawiła po sobie, stanowi wyzwanie dla wszystkich ludzi. O W. Branhamie można napisać tak, jak napisano o proroku Ezechielu: A oni - czy będą słuchać, czy nie - poznają, że prorok był wśród nich (Ezech. 2, 5). Wszystkie pozostałe usługi ewangelizacyjne wielkiego przebudzenia lat 40-tych, 50-tych i 60-tych pozostawiły jedynie wspomnienia o znakach i cudach, usługa W. Branhama zostawiła po sobie POSELSTWO, cenione dziś bardzo wysoko przez tysiące wierzących ludzi z całego świata. Pozostawił on poselstwo, które jest wyzwaniem dla chrześcijańskiej tradycji i naszych tradycyjnych poglądów na niemal wszystko, co uważa się za chrześcijaństwo.Tak jak w przypadku każdych posłanych przez Boga przebudzeń, usług i poselstw, jedni w nie wierzą, inni nie. Ale: wszyscy ci, którzy byli przeznaczeni do życia wiecznego, uwierzyli (Dz.13,48).Zdaniem wierzących Bóg naprawdę posłał posłańca w tym ostatnim wieku kościoła, by przygotować ludzi na drugie przyjście Pana Jezusa Chrystusa, zmartwychwstanie i pochwycenie żyjących świętych.Niechby ta witryna była poważnym wyzwaniem dla twojej wiary. Bóg nas wzywa do tego, by nie tylko wierzyć w Boga, ale żeby wierzyć Bogu - wierzyć w to, co powiedział On w swoim słowie, na TWÓJ dzień. Jezus prorokował, że kiedy przyjdzie Syn człowieczy (Ew. Łukasza 18, 8), prawdziwa, autentyczna i Biblijna wiara będzie niemalże wymarła. Wiary kościelnej, bardzo religijnej - będzie wszędzie pod dostatkiem, nie będzie natomiast niemalże nigdzie duchowej Biblijnej wiary. Bardzo niewielu zastanie ten dzień jako uznających i wierzących całej objawionej prawdzie. A CZY TY WIERZYSZ CAŁEJ OBJAWIONEJ PRAWDZIE?http://www.jezus.zapraszamy.pl/. I zawróciłem w tym widzeniu, a był tam taki mały, długi budynek. A potem Głos powiedział do mnie, (wszyscy przypominacie to sobie, względnie większość z was), jakiś Głos powiedział mi: „Przynieś do niego Pokarm. Zmagazynuj Go w nim. To jedyny sposób, jak ich trzymać tutaj – podawać im Pokarm”. I ja tam przywiozłem – przywiozłem do niego wielkie beczki, pełne najładniejszej marchewki i najpiękniejszych jarzyn, i tym podobnych rzeczy, jakie kiedykolwiek widziałem. Czy sobie teraz przypominacie tę wizję? (…) A następnie ten Pokarm w tym niskim, długim budynku. Ja nie pojechałem za morze. Wróciłem do tego niskiego budynku i nagraliśmy tuziny taśm z poselstwem piramidy i wszystkich innych, by pokazać ludziom godzinę, w której żyjemy. (…) Porównajcie to nawet z tymi innymi, z tymi snami. To była wizja. Pokarm – On jest tutaj. Tu jest to miejsce. PANIE, CZY TO JEST ZNAK KOŃCA? JEFF IN 30.12.1962W Słuchajcie więc każdego Słowa. Starajcie się to zrozumieć. A jeżeli To nagrywacie na taśmy, to trzymajcie się dokładnie tego, czego naucza ta taśma. Nie mówcie niczego, oprócz tego, co mówi taśma. Mówcie po prostu dokładnie tylko to, co mówi taśma. Rozumiecie? Bowiem niektóre z tych spraw – obecnie zrozumiemy całą masę tych spraw – dlaczego To jest źle zrozumiewane. Widzicie? Nie zapomnijcie mówić tylko to, co mówi taśma. Nie mówcie niczego innego. Rozumiecie? Bowiem ja tego nie mówię z siebie samego. To mówi On, rozumiecie. Wiele razy powstaje zamieszanie – ludzie powstają i mówią: „Otóż, Taki-i-taki powiedział, że To oznacza To-i- to!” Zostawcie to po prostu takie, jakie to jest.
BÓG UKRYWAJCY I OBJAWIAJCY SAMEGO SIEBIE W PROSTOCIE 17.03.1963R http://poselstwo.vxm.pl/spiskazan/
|
|
 |
|
 |
Reklama
|
Tytuł: Napisane: 17 października 2012, o 10:31 |
|
|
|
 |
|
 |
|
Teraz jest 25 kwietnia 2025, o 19:21 Strefa czasowa: UTC
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości |
|
|
|