Pierwsze spojrzenie na irańskie nagranie pokazujące, że Straż Rewolucyjna Iranu „zajmuje tankowiec pod banderą Korei Południowej”
. Słońce 1,18 mln subskrypcji Irański materiał filmowy pokazany po raz pierwszy pokazuje, że irańska Straż Rewolucyjna zajęła tankowiec pływający pod banderą Korei Południowej w Zatoce Perskiej.
Według doniesień wspieranej przez Teheran agencji Fars News władze irańskie zatrzymały rzekomo MT Hankuk Chemi z powodu rzekomego „zanieczyszczenia ropą”.
Podobno był w drodze do Zjednoczonych Emiratów Arabskich z Arabii Saudyjskiej, kiedy został zatrzymany.
Pojawiły się zdjęcia przedstawiające łodzie irańskiej marynarki wojennej eskortujące ogromny tankowiec w Cieśninie Ormuz.
W oświadczeniu irańskiej marynarki wojennej Revolutionary Guards Corp (IRGC) tankowiec miał przewozić 7200 ton etanolu, który jest obecnie przetrzymywany w irańskim mieście portowym Bandar Abbas, irański serwis informacyjny, donosi Press TV.
Stwierdzono również, że załoga tankowca, składająca się głównie z Korei Południowej i innych osób z Wietnamu, Indonezji i Birmy, została zatrzymana.
Według doniesień sprawa zostanie przekazana irańskim urzędnikom sądowym w celu zbadania po tym, jak statek naruszył morskie przepisy dotyczące ochrony środowiska.
Dryad Global, firma zajmująca się monitorowaniem i doradztwem w zakresie bezpieczeństwa morskiego, stwierdziła, że południowokoreański statek Hankuk Chemi „zawrócił ze swojego kursu na północ na irańskie wody terytorialne podczas przypływania do Fujairah (w Zjednoczonych Emiratach Arabskich) z (saudyjskiego miasta) Al Jubail” . Patrick Hackett 3 godziny temu Wkraczamy w bardzo mroczne i złe czasy. Nie tylko Stany Zjednoczone, chociaż nie jesteśmy już Stanami Zjednoczonymi, jesteśmy bardzo podzieleni. Użyję słowa Stany Zjednoczone. Jesteśmy na krawędzi wojny domowej i III wojny światowej. Komunista chiński, Rosjanie i Irańczycy są po tej samej stronie. Pierwszy raz w historii. Dziesiątki tysięcy z nich oddaje cześć na południowych Karaibach, na północ od Wenezueli. Święta Bożego Narodzenia spędziłem w Kolumbii, gdzie mam rodzinę, aw drodze powrotnej do Miami można zobaczyć okręty wojenne na południowych Karaibach. Dzięki Bogu, nie boję się zła. I rozumiem, że jestem duchem ze słońca z lekkości, który zajmuje moje fizyczne ciało tylko przez krótki czas. .
Kevan Chippindall-Higgin 2 godziny temu Nie popełnij tutaj błędu. Podążamy tą samą drogą. Po raz kolejny odebrano nam wolność pracy w ostatnim zamknięciu. Żadna blokada nigdzie na świecie nie zadziałała. Przyjmijmy więc nieudaną międzynarodową politykę i powtarzajmy ją w kółko, aż się zniszczymy. Naprawdę nie mogłeś tego nadrobić.
Pratt nadtlenkowy może mieć więcej stopni niż termometr, ale jest całkowicie niezdolny do zobaczenia, co patrzy mu w twarz. . Patrick Hackett 2 godziny temu @Kevan Chippindall-Higgin Nie rozumiem, co oznacza twoje stwierdzenie. Starałem się na własne oczy dokładnie wyjaśnić, o co mi chodzi. Oczywiście nic się nie uda. Blokada nigdy nie działa. Ale to wydarzenie na skalę międzynarodową, nie tylko w tym kraju. To jest o wiele większe niż cokolwiek i bardziej diaboliczne i złe niż cokolwiek, o czym marzyłem, wydarzy się w dzisiejszych czasach i czasach, co dzieje się na naszych oczach. Bez wolności i wolności daj mi śmierć. Moje ciało fizyczne jest pojazdem tylko na krótki okres czasu. Żyję w duchu i pochodzę ze światła, a nie z ciemności. To inna częstotliwość. Ale oczywiście mają szczepionkę, która wyleczy wszystko. Stworzone przez tych samych ludzi, globalistów, których celem numer jeden jest świat z głęboką populacją i kontrolą populacji. Biblia w wielu innych książkach naukowych mówi o tym w dzisiejszych czasach. Niech mnie diabli, jeśli wrzucę coś do żył wyprodukowanych przez tych samych ludzi, którzy rozpoczęli ten kryzys. A śmierć to tylko część życia
_________________ Isaj40/9 Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie! Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem! Podnieś głos, nie bój się! Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg!
Teraz jest 7 kwietnia 2025, o 00:57 Strefa czasowa: UTC