GRANITAzamrozilam truskawki i banany, zmiksowalam z miętą
...
Arbuz Granita
Składniki :
1 arbuz, w plasterkach
50 g cukru
100 ml wody
1 limonki
5-6 Tulsi liści (można użyć bazylię)
1 łyżeczka soli kamiennej Metoda : Place woda, cukier i sok z 1 limonki w rondelku, na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej ( można zwiększyć lub zmniejszyć w zależności od swojej cukru podobieństwo i słodyczą owoców ).
Włożyć plasterki arbuza ( z nasion i wszystko ) do blendera i proces, aż będzie gładkie i
( można może zrobić to w 2-3 porcjach ).
Robiąc ostatnią partię dodać Tulsi / liści bazylii do niego.
Przepuścić soku przez sito, aby pozbyć się z rozkruszonych nasion.
Dodaj syrop cukrowy i sól kamienną do niego i wlać do pojemnika lub naczynia do pieczenia lub na patelni bochenek. Zamarzaniu 2 lub 3 godziny. Rake mieszaniny z widelcem i zamrozić na kolejne kilka godzin.
Usuń z zamrażarką i kontynuować skrobanie.
Powtórz ten proces-zamrożenie na kilka godzin, złom, powrócić do zamrażarki, zamrozić na kilka godzin, złom itp.
Dalej, aż to wszystko ociera! Wspaniałą rzeczą jest to, że granita światło, ociera lodu na górze pozostaje całkowicie zamrożone w zamrażarce.
Nigdy kępy lub krystalizuje.
Sklep, pokryte folią, do momentu serwowania.
Spróbuj, to ci się spodoba!
..
serwuje 4 do 6
Składniki
1 szklanka wody
1/2 szklanki cukru, 1 łyżka oraz
1/2 szklanki posiekanej świeżej mięty
2 szklanki truskawek łuszczone i poćwiartowanie
1/2 szklanki serka mascarpone, w temperaturze pokojowej,
sok z 1 cytryny
szczypta soli
1 szklanka truskawek łuszczone i pokrojone w kostkę
Wskazówki
w małym rondelku, dodać wody, 1/2 szklanki cukru i mięty.
Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu.
Mieszaj od czasu do czasu, aby pomóc rozpuścić cukier.
Kontynuuj simmering na małym ogniu przez 5 minut do stromego mennicy.
Zdjąć patelnię z ognia.
Korzystanie z łyżką cedzakową, usunąć i wyrzucić mięty.
W maszynce, dodać Ćwiartka truskawek i pozostałą 1 łyżkę cukru.
Puree z truskawek.
Dodać mascarpone, sok z cytryny i szczyptę soli.
Uruchomić maszynę, aż mascarpone miesza się z truskawek. Dodaj syrop miętowy prostego i uruchomić maszynę do mieszania syropu z mieszanki truskawek.
Wlać mieszaninę truskawek w szklanym naczyniu na 8 × 8.
(Użyłem 8 × 6 i pracował perfekcyjnie).
Przykryć naczynie pokrywką lub folią i zamrozić na co najmniej
4 godziny.
Służyć, używać widelca do zeskrobać granita i łyżka do miski.
(Naczynia można także rozmrożone 5 do 10 minut, aż do zmiękczenia granita przed podaniem).
Najlepiej z pokrojone truskawki i natychmiast podawaj.
........
http://lattesandleggings.com/2012/08/09 ... t-granita/......
Nie urządzenie do lodów?
Nie ma sprawy.
Sprawdź, granita, a nie!
Wszystko czego potrzebujesz to trochę przestrzeni zamrażarka i kopiec najświeższych owoców można znaleźć.
Oto jak to zrobić!
Co to jest Granita?
Granita jest to włoski mrożony deser bardzo podobny do sorbetu, oprócz tego, że jest to robione ręcznie, a nie w komputerze.
Z tego powodu, tekstury granita jest grubszy i flakier - jak jedzenie śnieg!
To krótko chrupiące na pierwszej łyżce, a następnie topi się rozkosznie w ustach.
Możesz zrobić granita w szeregu smaków z kawy do tradycyjnej włoskiej gorzkich migdałów, ale w okresie letnim, idziemy na co owoce są w sezonie. Rabarbar, brzoskwinia, truskawka, jeżyna - co wygląda najlepiej!
Dokonywanie Bazę
Dokładny przepis na podstawie granita może się różnić w zależności od tego, jak dojrzały owoc wasz jest, jak słodki lub kwaśny jest, i jak to posiada dużo cieczy.
Oto podstawowy wzór kierujemy:
1 kg świeżych owoców, obrane i pokrojone na kawałki
1/4 - 1 szklanka wody
1/4 - 3/4 szklanki cukru granulowany
Połącz wszystkie składniki w rondlu na średnim ogniu.
Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wszystkie owoce nie w podziale na papkę (15-20 minut).
Alternatywnie, można uruchomić owoce w malakserze, aż będzie puree.
Cukier i gotować wodę na piecu, aż cukier się rozpuści, a następnie mieszać je do przecieru owocowego.
Tak czy inaczej, cel końcowy jest lekko zagęszczony płyn o konsystencji gdzieś między sokiem pomarańczowym i jabłkowym. Woda pomaga przełamać owoce w dół i cienkie, że się. Start z 1/4 szklanki wody i dodać więcej, jeśli pula wygląda to zbyt suche lub do cienkich, że się trochę na końcu.
Tak samo z cukrem - start z 1/4 szklanki, smak zacier pod koniec gotowania, i dodać więcej do smaku.
Z ognia, dodać żadnych dodatkowych aromatów.
Dodajmy, sokiem z cytryny, łyżeczka wanilii i szczyptę soli.
Możesz też dodać wino lub inny alkohol, przyprawy, czy świeże zioła.
Dokonywanie Granita
Niech bazowej ochłodzić do temperatury pokojowej.
Jeśli owoc miał dużo nasion lub było szczególnie soczyste, można nacisnąć mieszaninę przez sitko.
Właściwie jak dodatkową strukturę, więc chyba nasiona są niejadalne, często opuszczają go jako jest!
Wlać podstawę do płytkim naczyniu do pieczenia.
Więcej cienko rozłożone zasadą jest, szybciej będzie zamrażać.
Blachę do zamrażalnika.
Po 1/2 godziny, weź z zamrażarki i prowizji lub mieszać granita widelcem.
Umieścić go w zamrażarce.
Kontynuacja tego co pół godziny lub tak aż granita jest całkowicie zamrożone i przypomina świeży śnieg.
W zależności od tego, jak często i jak intensywnie można mieszać granita, tekstura może być flakier (mniej mieszanie) lub cieńsze (więcej mieszanie).
Na tym etapie, można obsługiwać go w pojedynczych miseczkach lub lekko zapakować go w szczelnym pojemniku na później.
Ciesz się Granita!
To naprawdę wszystko co jest do niego.
Chcemy służyć granita z trochę ciasteczka lub cienkiej tuile.
We Włoszech, granita jest często serwowane z babką drożdżową i zjedzony na śniadanie!
Inspiracji, oto kilka receptur Granita, które wyglądają dobrze:
.........
Granita kawowa – przepis. Składniki: 2 szklanki zaparzonej kawy (bardzo mocnej);;
2 łyżki cukru;; bita śmietana do dekoracji.
...
Składniki
2 szklanki letniej espresso lub mocna czarna kawa
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kawy o smaku likieru
1 łyżeczka pomarańczowy lub skórka z cytryny Wskazówki
Połącz wszystkie składniki i mieszać, aż cukier się roztopi.
Wlać mieszaninę do 9 oraz od 13 cali metalowej miski i umieścić na poziomej półce w lodówce w czasie pół godziny.
(Mieszanina powinna pochodzić tylko o 1/4-inch się z boku patelni.)
Usunąć i użyć obiad widelec do skrobania jakieś kryształki lodu, które zostały utworzone na boku lub na spodzie patelni.
Powrót do zamrażarki i powtórz skrobanie co
20 do 30 minut na 3 do 4 godzin. Po mieszaninę dokładnie zamrożone, puch z talerza i pozwala płatki na "sucho" w zamrażarce jeszcze pół godziny przed podaniem.
Kiedy służył, że granita powinien wyglądać puszysty stos suchych brązowych kryształów.
Łopatka do kieliszków i góry z trudem słodzonego bitą śmietaną , dodać skórkę z cytrusów dodatkowo w razie potrzeby.
.......
Granita ( to. granita, granita Siciliana ) - częściowo zamrożone sycylijski deser , owoce kruszony lód z cukrem .
To grubsza sorbet odmiana przypomina włoskie lody . , krytyk kulinarny Jeffrey Steingarten wspomina, że grubość granitu waha się w różnych częściach Sycylii.
Zachód, Palermo,
granita jest najgrubsze, a na wschodzie -
najłagodniejszy, przypomina sorbet. Powszechne w pozostałej części Włoch.
Produkcja granitu lodu produkowane inaczej - pełniejsze
GRANITOS warianty pobrane poprzez zamrażanie maszyny do wytwarzania lodu, gęstsze i granit zakończeniu ładowania (np. gramdo lodu od ściany zamrażarki).
Tradycyjne składniki cytryna i pomarańcza, sok, jazminaitis , pistacje , migdały , kawa , mięta i sezonowe owoce - truskawki i morwy owoców.
Katania tradycyjne granita czekoladowe, które, zgodnie z Steingarten'ą gdzie indziej na Sycylii wykonane.