Zarejestruj    Zaloguj    Dział    FAQ

Strona główna forum » KAWIARENKA - » JEDZ ZDROWO




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: CYTRYNY MROŻONE - KISZONE ZDROWE
 Post Napisane: 2 października 2012, o 14:54 
Offline
admin
admin

Dołączył(a): 3 lipca 2012, o 14:33
Posty: 1471
Zadziwiające mrożone cytryny.
24 września 2012

Dostałam takiego e-maila od koleżanki i dzielę się tą wiadomością z Wami.

Z pewnością nie zaszkodzi przeczytać.

Ja jutro kupię zaraz cytrynki i zamrożę.

Poniżej tłumaczenie o mrożonych cytrynach.


Zadziwiające mrożone cytryny.


Wielu zawodowców w restauracjach i miejscach żywienia zbiorowego używa lub konsumuje całą cytrynę i nic z niej nie wyrzuca.

Jak zużywać całą cytrynę bez wyrzucania czegokolwiek?

To proste.

Włóż całą umytą cytrynę do zamrażalnika swojej lodówki.


Kiedy jest ona już zamrożona, weź tarkę i utrzyj na niej całą cytrynę
(nie obieraj skórki) i posyp tą utartą masą swoje jedzenie (sałatkę, lody, zupę, dania rybne, mięsne, sosy, whisky, wino-lista dań jest niekończąca się).

Całe jedzenie zyska niespodziewanie cudowny smak, którego nigdy wcześniej nie doświadczyłaś.
Wcześniej myślałaś tylko o soku z cytryny i witaminie C. Nigdy więcej!


Co jest główną zaletą w jedzeniu całej cytryny, inna niż zapobieganie wyrzucaniu jej niezużytej części i dodawaniu smaku swoim posiłkom?
Cóż, jak widzisz, skórka cytryny zawiera 5 do 10 razy więcej witamin niż sok z cytryny.
I tak właśnie to wyrzucałaś
.

Ale od teraz wykonując tę prostą procedurę z mrożeniem całej cytryny, ucieraniem jej i dodawaniem tego do swojego jedzenia czy picia, możesz spożywać wszystkie odżywcze składniki i być zdrowsza.

Dobre jest także to,że [color=#40FF00]skórka z cytryny to zdrowe i odmładzające pożywienie zwalczające także wszystkie toksyczne elementy w twoim ciele.[/color]


Tak więc włóż swoją umytą cytrynę do zamrażalnika i dodawaj do jedzenia codziennie.
To klucz,aby twoje jedzenie było smaczniejsze, a ty żebyś żyła dłużej i była zdrowsza. Taki jest sekret cytryny.

Lepiej późno niż wcale.

Cytryna (Citrus) jest cudownym produktem zwalczającym komórki rakowe.

Jest 10000 razy silniejsza niż chemoterapia.

Dlaczego o tym nie wiedzieliśmy? ...bo wielkie firmy farmaceutyczne i laboratoria są zainteresowane wytwarzaniem sztucznych produktów co przynosi im wielkie zyski.

Teraz możesz pomóc przyjaciołom poprzez poinformowanie ich o korzystnym wpływie cytryny i jej soku na zapobieganiu chorobom.

To wybornie smakuje, jest miłe i nie ma skutków ubocznych jak chemoterapia.
Jak wielu ludzi umarło ponieważ jest to pilnie strzeżona tajemnica w celu nie narażenia na niebezpieczeństwo milionowych zysków wielkich korporacji.

Jak wiesz jest wiele gatunków drzew cytrusowych rodzących cytryny i lemonki.
Możesz je zjadać na wiele sposobów, sok, miąższ, skórkę, robić drinki i ma to wszystko wiele zalet z których najważniejsze to jakie wywiera na torbiele i nowotwory.

To drzewo to udowodniony dostarczyciel lekarstwa na raka.

Jest także znane jako zwalczający drobnoustroje, zakażenia bakteriami oraz grzybami. Jest skutecznym środkiem przeciwko ludzkim pasożytom i robakom.
Reguluje też ciśnienie krwi kiedy jest ono za wysokie oraz działa jako środek przeciw depresjom, stresom czy zaburzeniom nerwowym.



Źródło tych informacji jest fascynujące: to wyszło od jednego z największych producentów leków, który po 20 latach badań laboratoryjnych prowadzonych od 1970 roku udowodnił i ujawnił, że cytryna zabija komórki nowotworowe w przypadku 12 rodzajów nowotworów jak; nowotwory jelita, piersi, prostaty, płuc i trzustki.

Owoce drzewa cytynowego działają 10000 razy lepiej niż
Adriamycyna -lek używany przy chemoterapii, powodujący tylko zwolnienie wzrostu komórek nowotworowych.
Co jest jeszcze bardziej zdumiewające, ten typ terapii,cytryna zwalcza tylko złośliwe komórki rakowe i nie powoduje żadnych skutków ubocznych dla normalnych komórek organizmu.

Tak więc umyj dobrze cytrynę, zamroź ją i utrzyj na tarce.
Twoje całe ciało podziękuje ci za to i będzie cię kochać.
Całe życie się uczymy.

Buziaczki cytrynkowe Obrazekkwaśne ale zdrowe

_________________
2Kor 10/4,5 oręż którym walczymy, nie jest cielesny ma moc burzenia warowni dla sprawy Bożej;
nim unicestwiamy złe zamysły
i pychę, podnoszącą się przeciw poznaniu Boga
i zmuszamy wszelką myśl do poddania się w posłuszeństwo Mesjaszowi


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
 Post Napisane: 2 października 2012, o 14:54 
 


Góra 
  
 
 Tytuł: Re: CYTRYNY MROŻONE
 Post Napisane: 23 kwietnia 2013, o 11:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 marca 2013, o 11:47
Posty: 27
O super, to ja niedlugo pojade na zakupy i kupie cytryny, wymyje i zamroze. :D:


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CYTRYNY MROŻONE - 10 000 x lepsza niz chemioterapia
 Post Napisane: 22 października 2013, o 09:46 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lipca 2012, o 17:54
Posty: 18362
MAGIA Cytryny – 10 000 x lepsza niż chemioterapia?

Obrazek

Napisałem ten artykuł jako lekarz, po przeczytaniu informacji, które uważam za prawdziwe ale jednocześnie zgodne z naturą i moją przysięgą lekarską (Hipokratesa):
„Primum – non nocere”!


Cytryna (Citrus), to cudowny owoc, o wielu naturalnych własnościach leczniczych i zdrowotnych –zwalczający m.in. komórki raka.
10 000x silniejsze niż chemioterapia.
Całkowicie nieszkodliwa.
A to tylko jeden z przykładów, twierdzą praktycy medycyny naturalnej.
Dlaczego o tym mało się mówi?
No bo, cóż to za interes… tanio i naturalnie leczyć chorych ludzi.
Natomiast wytwarzanie leków, masowe użycie szczepionek, produktów chemoterapii przemysłowej to ogromny interes.
Firmy farmaceutyczne i laboratoria są zainteresowane tylko tym - co przynosi ogromne zyski, - które dają możliwości kontroli światowych rynków zdrowia.
A to olbrzymia kasa.
Sytuacja znana od lat, czasów… Hitlerowskich Niemiec. Światem kierują firmy, które kontrolują obieg pieniądza.
(Firmy farmakologiczne, energetyczne, banki – masowe globalne obroty – narzędzia kontroli).

Tymczasem, badania i obserwacje, potwierdzają zadziwiające właściwości mrożonej cytryny.
Jest też wiele innych owoców, które po „przemrożeniu” nabierają nowych super właściwości.
Wielu kucharzy w restauracjach, miejscach żywienia zbiorowego, zwyczajowo używało i konsumowało całą cytrynę.
Nic nie było wyrzucane.
Robili to, być może ze względów oszczędnościowych, ale przy tej okazji wykryto cudowne właściwości właśnie Citrusów.


Jak zużyć całą cytrynę bez wyrzucania czegokolwiek?

Bardzo Proste.
Należy włożyć całą dobrze umytą cytrynę do zamrażalnika i kiedy jest ona zamrożona, wziąć tarkę i na grubszych ząbkach zetrzeć na niej całą cytrynę (ze skórką).

Tę utartą masę, należy po prostu dodać, posypać każde danie (sałatę, zupy, dania rybne, mięsne, jarskie, lody, ciasta.
Nawet do zupki błyskawicznej)
.

Całe jedzenie zyskuje naprawdę świeży, aromatyczny i cudowny smak.
(Przy ucieraniu, cytrynę trzeba trzymać w grubej rękawicy kuchennej, bo jest bardzo zimna).
Główną zaletą spożycia całej cytryny (oprócz dodawania smaku posiłkom), jest skórka cytryny, która zawiera 5-10x więcej witamin niż sok z cytryny.
A tę najlepszą część owoców – większość z nas - wyrzucało!!!

Wykonując prostą procedurę z mrożeniem całej cytryny, ucieraniem jej w jednorazowej porcji i dodawaniem tego do swojego jedzenia czy picia, można spożywać wszystkie odżywcze składniki i być zdrowszym.
Jak wykazały badania empiryczne, skórka z cytryny to zdrowe i odmładzające pożywienie zwalczające… także wszystkie toksyczne elementy w naszym ciele.
To natura leczy człowieka.
To klucz, twoje jedzenie będzie smaczniejsze, będziesz żył dłużej zdrów. Taki jest wielki sekret cytryny.

Cytryna jest cudownym produktem zwalczającym komórki rakowe.
Udowodniono, że jest wielo-krotnie (10tys. razy silniejsza niż chemoterapia).

Bez żadnych, uciążliwych efektów ubocznych – osłabienia, anemii, złego samopoczucia, spadku odporności, wypadania włosów.

Bardzo proszę wszystkich, poinformować swoich znajomych, przyjaciół o korzystnym wpływie cytryny i jej soku w zapobieganiu wielu chorobom.
Wybornie smakuje, jest miłe, naturalne i nie szkodzi.
A pierwsze przykazanie medycyny: „Primum non nocere” – Po pierwsze nie szkodzić.

Jest wiele gatunków drzew cytrusowych rodzących cytryny i lemonki.
Można je zjadać, na wiele sposobów: sok, miąższ, skórkę, robić drinki.
To wszystko ma wiele zalet, z których najważniejsze to dobry, skuteczny wpływ na nasze zdrowie.
Drzewa cytrusowe to udowodnione dostarczyciele lekarstw na nowotwory.
Zwalczają też drobnoustroje, zakażenia bakteryjne, grzybice, są skutecznym środkiem przeciwko ludzkim pasożytom i robakom.
Regulują ciśnienie krwi, kiedy jest za wysokie, działają - jako środek przeciw depresjom, stresom czy zaburzeniom nerwowym.


Źródło tych informacji jest też fascynujące. Pochodzi od chyba największego producenta leków.
Po latach badań laboratoryjnych prowadzonych od 1970r.
udowodniono i ujawniono, że cytryna zabija komórki rakowe w przypadku co najmniej
12 rodzajów choroby jak: nowotwory jelita, piersi, prostaty, płuc i trzustki...
Owoce cytrusowe działają 10 000 x lepiej niż np. Adriamycyna – lek używany do chemoterapii, powodujący tylko zwolnienie wzrostu komórek nowotworowych.

Chwila refleksji: jak wielu ludzi umarło, ponieważ ta pilnie strzeżona tajemnica, jest ukrywana w interesie wielkich korporacji, dla których najważniejsze są miliardowe zyski a nie człowiek

Tak więc, Szanowni Państwo.
Proszę włożyć swoją dobrze umytą cytrynę do zamrażalnika i w miarę możliwości dodawać do jedzenia i picia codziennie.
A może kiedyś, przy okazji - wypijemy: „Na Zdrowie” – sokiem z całej, zamrożonej cytryny.
Po staropolsku
Ryszard Opara
http://ryszard.opara.neon24.pl/post/100 ... mioterapia

_________________
Obrazek
Isaj40/9
Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie!
Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem!
Podnieś głos, nie bój się!
Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg!


.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CYTRYNY MROŻONE
 Post Napisane: 28 stycznia 2016, o 12:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lipca 2012, o 17:54
Posty: 18362
Sekrety mrożonej cytryny - zwalcza komórki rakowe

Cytryna jest cudownym produktem zwalczającym komórki rakowe. Jest 10000 razy silniejsza niż chemoterapia. Dlaczego o tym nie wiedzieliśmy? …bo wielkie firmy farmaceutyczne i laboratoria są zainteresowane wytwarzaniem sztucznych produktów, co przynosi im wielkie zyski.


Zadziwiające mrożone cytryny


Wielu zawodowców w restauracjach i miejscach żywienia zbiorowego używa lub konsumuje całą cytrynę i nic nie jest wyrzucane. Jak zużywać całą cytrynę bez wyrzucania czegokolwiek?

To proste.
Włóż całą umytą cytrynę do zamrażalnika swojej lodówki.
Kiedy jest ona już zamrożona, weź tarkę i utrzyj na niej całą cytrynę
(nie obieraj skórki) i posyp tą utartą masą swoje jedzenie (sałatkę, lody, zupę, dania rybne, mięsne, sosy, whisky, wino – ista dań jest niekończąca się).
Całe jedzenie zyska niespodziewanie cudowny smak, którego nigdy wcześniej nie doświadczyłaś.

Co jest główną zaletą w jedzeniu całej cytryny inną niż zapobieganie wyrzucaniu jej niezużytej części i dodawaniu smaku swoim posiłkom?

Skórka cytryny zawiera 5 do 10 razy więcej witamin niż sok z cytryny. Ale od teraz wykonując tą prostą procedurę z mrożeniem całej cytryny, ucieraniem jej i dodawaniem tego do swojego jedzenia czy picia, możesz spożywać wszystkie odżywcze składniki i być zdrowsza. Dobre jest także to, że skórka z cytryny to zdrowe i odmładzające pożywienie zwalczające także wszystkie toksyczne elementy w twoim ciele. Tak więc włóż umytą cytrynę do zamrażalnika i dodawaj do jedzenia codziennie. To klucz, aby twoje jedzenie było smaczniejsze, a ty żebyś żyła dłużej i była zdrowsza.

Możesz je zjadać na wiele sposobów, sok, miąższ, skórkę, robić drinki i ma to wszystko wiele zalet, z których najważniejsze to jakie wywiera na torbiele i nowotwory. To drzewo to udowodniony dostarczyciel lekarstwa na raka. Jest także znane jako zwalczający drobnoustroje, zakażenia bakteriami oraz grzybami. Jest skutecznym środkiem przeciwko ludzkim pasożytom i robakom. Reguluje też ciśnienie krwi, kiedy jest ono za wysokie oraz działa jako środek przeciw depresjom, stresom czy zaburzeniom nerwowym. Źródło tych informacji jest fascynujące: to wyszło od jednego z największych producentów leków, który po 20 latach badań laboratoryjnych prowadzonych od 1970 roku udowodnił i ujawnił, że cytryna zabija komórki nowotworowe w przypadku 12 rodzajów nowotworów jak: nowotwory jelita, piersi, prostaty, płuc i trzustki.Owoce drzewa cytrynowego działają 10000 razy lepiej niż Adriamycyna – lek używany przy chemoterapii, powodujący tylko zwolnienie wzrostu komórek nowotworowych.

Co bardziej zdumiewające w tym typie terapii, cytryna zwalcza tylko złośliwe komórki rakowe i nie powoduje żadnych skutków ubocznych dla normalnych komórek organizmu.

Autor; hipokrates2012.wordpress.com

żródło; http://www.thefad.pl/
http://ndg24.com/ndg24-artykul-Styl_zyc ... akowe-2361

_________________
Obrazek
Isaj40/9
Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie!
Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem!
Podnieś głos, nie bój się!
Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg!


.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CYTRYNY MROŻONE
 Post Napisane: 28 stycznia 2016, o 12:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lipca 2012, o 17:54
Posty: 18362
Dla mnie ten sposób nie jest zadowalający ,zamroziłam w całości a owszem,ale
chcac jej do czegos dodac nijak dało sie zetrzec .
Trzema jakos inaczej to zrobić ale jak ?

_________________
Obrazek
Isaj40/9
Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie!
Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem!
Podnieś głos, nie bój się!
Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg!


.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CYTRYNY MROŻONE - KISZONE ZDROWE
 Post Napisane: 14 marca 2016, o 19:13 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lipca 2012, o 17:54
Posty: 18362
Kiszone cytryny

Kiszone cytryny to kulinarny hit! Zajadają się nimi głównie w Maroku, ale ich przygotowanie jest tak proste, że warto zrobić sobie samemu słoik tego przysmaku. Wyrazisty smak tej kiszonki idealnie pasuje do sałatek, dań wegetariańskich, mięsnych i sosów. Kisimy!

Kiszone cytryny to nie tylko świetny smak, ale również doskonałe źródło witamin. Cytryny przede wszystkim zawierają mnóstwo witaminy C, ale także B, B1, B6, B9. Zwłaszcza witamina C w okresie jesiennym jest nam wyjątkowo potrzebna, ponieważ wzmacnia odporność.
Oprócz tego obniża poziom cholesterolu, ciśnienie krwi i poprawia wygląd skóry. Zawierają magnez, wapń, potas oraz żelazo.
Cytryny mają działanie antyseptyczne oraz rozpuszczają kamienie żółciowe.
Owoce te zawierają terpeny, które odpowiadają za pobudzanie wydzielania śliny, co wiąże się ze zwiększeniem produkcji enzymów trawiennych.
Oznacza to, że nasz organizm zaczyna szybciej trawić i oczyszcza się z toksyn.
W cytrynach znajduje się również rutyna – substancja, dzięki której nie będą nam krwawić dziąsła.

Kiszonki są naturalnym probiotykiem, zawierają też sporo soli mineralnych.
Najbardziej wartościowe są, kiedy zjadamy je na surowo.
Podczas procesu kwaszenia powstaje kwas mlekowy, który poprawia trawienie, pobudza apetyt i dba o skład flory bakteryjnej w układzie pokarmowym.
Oprócz tego wzmacnia system odpornościowy i chroni przed chorobami.
Warto jeść kiszonki, ponieważ regulują metabolizm i ułatwiają trawienie białek.
Kiszonki zawierają dużo soli, dlatego pomimo tego, że są zdrowe, należy jeść je z umiarem.

Jak wykorzystać kiszone cytryny w kuchni? Skórkę z kiszonej cytryny można drobno pokroić i dodawać do dipów, np. jogurtowych, a utarta świetnie sprawdzi się jako dodatek do indyjskiej potrawy daal. Sok i miąższ można wykorzystać do sosów sałatkowych zamiast octu i soli. Łosoś wędzony doskonale smakuje lekko skropiony sokiem z kiszonej cytryny (skórkę zetrzyj i wetrzyj w rybę, a następnie ją upiecz). Miąższ można wykorzystać do kwaśnych drinków.

Składniki:

- 10 niewoskowanych cytryn
- sok z 3 cytryn
- sól morską
- 5 liści laurowych
- przegotowaną wodę
- 3 litrowy słoik

Przygotowanie:

Cytryny dokładnie umyj i natnij prawie do końca, rozszerz cząstki i wsyp do środka pół łyżeczki soli.


Włóż cytrynę do słoja i wsyp jedną łyżeczkę soli. Zrób tak samo ze wszystkimi cytrynami.


Na koniec dodaj liście laurowe, sok wyciśnięty z cytryn i zalej wodą.


Cytryny powinny być jak najciaśniej ułożone w słoju i całkowicie zakryte wodą.


Zakręć słoik i odstaw w chłodne miejsce.
Cytryny będą gotowe po 2 tygodniach.
http://www.hellozdrowie.pl/uploads/aaa- ... tryny2.jpg
________________________________

Hello Zdrowie odpowiedział(a)
Skórkę z kiszonej cytryny można drobno pokroić i dodawać do dipów, np. jogurtowych, a utarta świetnie sprawdzi się jako dodatek do indyjskiej potrawy daal.
Sok i miąższ można wykorzystać do sosów sałatkowych zamiast octu i soli. Łosoś wędzony doskonale smakuje lekko skropiony sokiem z kiszonej cytryny (skórkę zetrzyj i wetrzyj w rybę, a następnie ją upiecz).
Miąższ można wykorzystać do kwaśnych drinków.

http://www.hellozdrowie.pl/zdrowe-jedze ... ne-cytryny

_________________
Obrazek
Isaj40/9
Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie!
Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem!
Podnieś głos, nie bój się!
Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg!


.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CYTRYNY MROŻONE - KISZONE ZDROWE
 Post Napisane: 12 stycznia 2017, o 19:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 lipca 2012, o 17:54
Posty: 18362
Mrożone cytryny pomogą Ci walczyć z najgorszymi chorobami. Pożegnaj się z cukrzycą, rakiem i nadwagą!

Obrazek

Powiedzieć, że cytryny są zdrowe, to jak nic nie powiedzieć. Nie tylko dodają smaku wielu potrawom, ale także mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie.

Cytryny to nieocenione źródło witamin takich, jak A, B6, C i E, kwasu foliowego, wapnia, żelaza, miedzi, potasu, cynku, magnezu, białka, niacyny, ryboflawiny, tiaminy oraz fosforu. Wyciskanie soku z cytryny nie da jednak maksymalnych efektów zdrowotnych jakie można osiągnąć. Aby osiągnąć z cytryny maksimum korzyści, należy ją zamrozić i spożywać w całości!

Naukowcy szacują, że jedna zamrożona cytryna zawiera aż 22 substancje przeciwrakowe, takie jak np. pektyny, limonoidy, flawonoidy oraz witaminę C. Zawarte w cytrynach liczne składniki odżywcze powodują niszczenie nowotworów złośliwych, przeciwdziałają rozwojowi cukrzycy, a także kontrolują ciśnienie krwi. Właściwości cytryny wykorzystywane są również do rozjaśniania oraz oczyszczania skóry.



Korzyści dla zdrowia

Eksperci połączyli spożywanie świeżych warzyw i owoców z obniżaniem się ryzyka wystąpienia wielu chorób.

Oto najlepsze co cytryna może Ci dać:

Zapobiega nowotworom
Przeciwdziała rozwojowi cukrzycy
Kontroluje ciśnienie krwi
Łagodzi refluks
Ułatwia trawienie
Zwalcza objawy przeziębienia
Pobudza odporność
Oczyszcza nerki oraz wątrobę
Kwas cytrynowy niszczy mikroorganizmy i bakterie


http://www.lolmania.pl/lol/38148/mrozon ... dwaga.html

___________

zamroziłam i kiepsko sie tarło dlatego uwazam ,ze lepiej zblendowac cała a potem
papke
powkładac do foremek i zamrozic

_________________
Obrazek
Isaj40/9
Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie!
Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem!
Podnieś głos, nie bój się!
Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg!


.


Góra 
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
 Post Napisane: 12 stycznia 2017, o 19:26 
 


Góra 
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
 
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strona główna forum » KAWIARENKA - » JEDZ ZDROWO


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

 
 

 
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Tłumaczenie phpBB3.PL