Autor |
Wiadomość |
noemi
|
Tytuł: Re: Imienia IEHOWH nienawidzi szatan Napisane: 12 kwietnia 2021, o 16:59 |
|
|
Jasne znam te vatykanskie-jezuickie religijno polityczne dogmaty ,ale ja przyjełam to co Duch Prawdy mi pokazał w ew luk w słowach kapłana ojca Jana i w tym pozostane bo to było dane mi osobiscie . A nie jakies wynalazki konstantyna i nastepców.
_________________ Isaj40/9 Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie! Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem! Podnieś głos, nie bój się! Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg! .
|
|
 |
|
 |
Reklama
|
Tytuł: Napisane: 12 kwietnia 2021, o 16:59 |
|
|
|
 |
|
 |
Fedorowicz
|
Tytuł: Re: Imienia IEHOWH nienawidzi szatan Napisane: 23 kwietnia 2021, o 13:56 |
|
|
noemi napisał(a): ,, w słowach kapłana ojca Jana i w tym pozostane bo to było dane mi osobiscie . A nie jakies wynalazki konstantyna i nastepców. Czy można dowiedzieć się kim jest Ojciec Jan ?
_________________ Boże, choć Cię nie pojmuję, Jednak nad wszystko miłuję. Nad wszystko, co jest stworzone, Boś Ty dobro nieskończone.
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: Imienia IEHOWH nienawidzi szatan Napisane: 24 kwietnia 2021, o 16:20 |
|
|
No widzisz co moze malenki przecinek ? Nie wstawiłam a ty juz chciałes niewiedziec czego dobrze wiesz ze chodziło o kapłana , ojca Jana ,który prorokował o Janie kim jest . Prorok Najwyzszego idzie przed YHVH
ilez to trzeba sie zapierac zeby Prawdy nie przyjac.
_________________ Isaj40/9 Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie! Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem! Podnieś głos, nie bój się! Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg! .
|
|
 |
|
 |
Radarowiec
|
Tytuł: Re: Imienia IEHOWH nienawidzi szatan Napisane: 28 kwietnia 2021, o 20:49 |
|
|
Fantastyczny wątek! Dzięki właśnie takim tematom się tutaj zarejestrowałem. Już widzę, że było warto. Naprawdę świetnie jest studiować takie informacje. Pozdrawiam! https://radaryonline.pl/radar-lotow/
|
|
 |
|
 |
anawa
|
Tytuł: Re: Imienia IEHOWH nienawidzi szatan Napisane: 1 maja 2021, o 10:27 |
|
 |
admin |
 |
|
Zapraszam do dyskusji komentarzy
_________________ 2Kor 10/4,5 oręż którym walczymy, nie jest cielesny ma moc burzenia warowni dla sprawy Bożej; nim unicestwiamy złe zamysły i pychę, podnoszącą się przeciw poznaniu Boga i zmuszamy wszelką myśl do poddania się w posłuszeństwo Mesjaszowi
|
|
 |
|
 |
Fedorowicz
|
Tytuł: Re: Imienia IEHOWH nienawidzi szatan Napisane: 2 sierpnia 2021, o 13:18 |
|
|
noemi napisał(a): No widzisz co moze malenki przecinek ? Nie wstawiłam a ty juz chciałes niewiedziec czego dobrze wiesz ze chodziło o kapłana , ojca Jana ,który prorokował o Janie kim jest . Prorok Najwyzszego idzie przed YHVH
ilez to trzeba sie zapierac zeby Prawdy nie przyjac. Dalej nie rozumiem. Jaki to werset?
_________________ Boże, choć Cię nie pojmuję, Jednak nad wszystko miłuję. Nad wszystko, co jest stworzone, Boś Ty dobro nieskończone.
|
|
 |
|
 |
Fedorowicz
|
Tytuł: Re: Imienia IEHOWH nienawidzi szatan Napisane: 2 sierpnia 2021, o 13:41 |
|
|
noemi napisał(a): Jasne znam te vatykanskie-jezuickie religijno polityczne dogmaty ,ale ja przyjełam to co Duch Prawdy mi pokazał w ew luk w słowach kapłana ojca Jana i w tym pozostane bo to było dane mi osobiscie . A nie jakies wynalazki konstantyna i nastepców. Twierdzenie , że Szatan nienawidzi imienia JHWH jest bez sensu nie z chrześcijańskiego, ale przede wszystkim z judaistycznego punktu widzenia. Według rabinów jest to anioł który dokładnie wykonuje rozkazy Boga poddając człowieka trudnym próbom, aby ludzkie wybory dobra zamiast zła były bardziej znamienne. Szatan występuje wręcz jako prawa ręka JHWH. Zobaczmy, kto kusi Izraela do liczenia swej ludności: "Powstał Szatan przeciwko Izraelowi i pobudził Dawida, żeby policzył Izraela"1Kronik 21:1 "Jeszcze raz Pan zapłonął gniewem przeciw Izraelitom. Pobudził przeciw nim Dawida słowami: «Idź i policz Izraela i Judę»"2Samuela 24:1 Kto zatem zdecydował, rozkazał aby kusić Izraela, a kto zadanie wykonał? Aniołowie nie mają wolnej woli według judaizmu. Wykonują różne zadania. Wolną wolę ma człowiek, który może grzeszyć lub nie. 
|
|
 |
|
 |
Reklama
|
Tytuł: Napisane: 2 sierpnia 2021, o 13:41 |
|
|
|
 |