30 listopada 2024 #Mekka #Tragedia #Arabia Saudyjska W rozwiązaniu świętego miasta Mekka, które dla milionów ludzi jest ostoją wiary i oddania, przydzielone przez niszczycielskie powodzie po nieustannych ulewnych deszczach. Ulice zamieniły się w rwące rzeki, infrastruktura rozpadła się pod naporem wody, a ceniona Kaaba została otoczona przez wirujące prądy - widok dziesięciu pozostałych w strumieniach i rozpaczy. Uczestnicy pielgrzymi, jak i mieszkańcy, zostali w przypadku wystąpienia wstrząsów, gdy woda przelewała się przez święte sanktuarium, zakłócając leczenie i życie.
Bezprecedensowy potop, który stanowi zagrożenie dla środowiska na Bliskim Wschodzie, gdzie ekstremalne skutki uboczne stają się coraz bardziej powszechne. Władze ścigały się z zdarzenia, rozpoczynając pilne działania ratownicze w celu ochrony życia i zachowania tego czczonego miejsca. Skutkiem ubocznym i katastrofalnym skutkiem jest katastrofa, która powoduje bezbronności ludzkości w pierwszej furii natury. ...
@kayrulrudyne8448 1 dzień temu To jeden ze Znaków Wszechmogącego i wiele innych, które pojawią się już wkrótce. To właśnie się dzieje, gdy łamiesz Prawo Allaha. 33 @IrinaIrinaIrina-f1d 1 dzień temu Jezus Chrystus jest moim Panem i Zbawicielem. Amen 20 @libernsalgpz3399 1 dzień temu Jezus Chrystus jest królem wszechświata. Nawróć się i żałuj za swoje grzechy. Jeden Pan, jeden chrzest, jeden Bóg i Ojciec. Bóg nienawidzi bałwochwalstwa. Nie ma innego Boga niż nasz Zbawiciel Jezus Chrystus. 8 @MariaDeMaina 1 dzień temu Nawróćcie się Jezus jest drogą prawdą i drogą Amen Amen .
@cv.primasejahtera8146 1 dzień temu Objawienie 22:13 Jestem Alfą i Omegą, Pierwszym i Ostatnim, Pierwszym i Ostatnim.” 11 @bukharabk2354 1 dzień temu Boże, przebacz nam nasze grzechy 23
@LaBibliaOso 1 dzień temu (edytowany) Nie wierzcie w inne religie, prawdziwą religią jest chrześcijaństwo, jedyna droga prowadząca do Boga Jezusa Chrystusa. 4 @EffendiNindiarso 1 dzień temu Pokutujcie... oddajcie cześć prawdziwemu Bogu... Ojcze Jahwe w imieniu Jozuego Hamasei... czyli Boga Abrahama, Izaaka i Jakuba. .
_________________ 2Kor 10/4,5 oręż którym walczymy, nie jest cielesny ma moc burzenia warowni dla sprawy Bożej; nim unicestwiamy złe zamysły i pychę, podnoszącą się przeciw poznaniu Boga i zmuszamy wszelką myśl do poddania się w posłuszeństwo Mesjaszowi
Reklama
Tytuł:
Napisane: 2 grudnia 2024, o 16:43
anawa
Tytuł: Re: Powodz w Mekce
Napisane: 2 grudnia 2024, o 16:48
admin
Tragedia w Mekce i Dżuddzie. Potężna powódź w Arabii Saudyjskiej
26 listopada 2024 МЕККА Święte miasta Arabii Saudyjskiej zostały ponownie zalane! 25 listopada w Mekce i Dżuddzień do powodzi innych ulewnych deszczami.
_________________ 2Kor 10/4,5 oręż którym walczymy, nie jest cielesny ma moc burzenia warowni dla sprawy Bożej; nim unicestwiamy złe zamysły i pychę, podnoszącą się przeciw poznaniu Boga i zmuszamy wszelką myśl do poddania się w posłuszeństwo Mesjaszowi
anawa
Napisane: 2 grudnia 2024, o 17:02
admin
Dramatyczne nagranie potężnej burzy w Mekce! Świat modli się za Arabię Saudyjską!
30 lis 2024 МЕККА 30 lis 2024 MEKKA Wieczorem nad Mekką przeszła rzadka burza, której towarzyszyły silne wiatry, burze i ulewne deszcze. Pomimo nagłości zjawiska nie było ofiar ani szkód, powodując jedynie niewielkie niedogodności. Potężne grzmoty i jasne błyski piorunów rozświetliły niebo nad świętym miastem, tworząc hipnotyzujący spektakl, który przyciągnął uwagę zarówno mieszkańców, jak i pielgrzymów. Wielu uchwyciło to naturalne zjawisko na zdjęciach i filmach, udostępniając je w sieciach społecznościowych. Deszcz zaczął padać około godziny 19:00 czasu lokalnego, szybko schładzając powietrze. W niektórych rejonach w ciągu godziny spadło ponad 20 mm opadów. Tymczasowe zakłócenia w transporcie nie spowodowały poważnych utrudnień, ponieważ służby szybko zapewniły bezpieczeństwo na drogach. Na terenie Wielkiego Meczetu deszcz stał się szczególnym momentem dla tysięcy pielgrzymów. Lokalni synoptycy nazwali burzę jedną z najintensywniejszych w tym roku. Spowodowane było to zderzeniem gorących mas powietrza z zimnym frontem przyniesionym znad Morza Czerwonego. Władze podkreśliły, że system wczesnego ostrzegania działał bez zarzutu. Mieszkańcy miasta i goście otrzymali terminowe powiadomienia o zbliżającej się burzy, co pomogło uniknąć paniki. Po burzy miasto szybko wróciło do normalnego rytmu. Zakłady użyteczności publicznej szybko usunęły gałęzie i liście, które wiatr rozrzucił po ulicach. Burza przyciągnęła również uwagę meteorologów, którzy zauważyli jej niezwykłą intensywność jak na tę porę roku. Pielgrzymi, którzy pozostali w Mekce, dzielili się swoimi wrażeniami z naturalnego spektaklu w wywiadach dla mediów. Wielu z nich nazwało to doświadczenie niezapomnianym i inspirującym. Burza stała się również tematem dyskusji w sieciach społecznościowych. Filmy z piorunami i ulewnymi deszczami błyskawicznie rozprzestrzeniły się w Internecie, gromadząc miliony wyświetleń i komentarzy. Ekolodzy zauważyli, że takie zjawiska naturalne mogą stać się częstsze w regionie ze względu na zmiany klimatyczne. ..
@istvanszabo4502 1 dzień temu Łukasza 21:26 - Serca ludzkie słabną ze strachu i z powodu wypatrywania tego, co nadchodzi na ziemi, bo moce niebieskie zostaną wstrząśnięte.
Izajasz 66:4 - Ja też wybiorę ich złudzenia i sprowadzę na nich ich strach; bo kiedy wołałem, nikt nie odpowiadał; gdy mówiłem, nie słyszeli, ale czynili zło przed moimi oczami i wybrali to, w czym nie miałem upodobania.
15 Bo oto Pan przyjdzie w ogniu, a ze swoimi rydwanami jak wicher, aby oddać swój gniew w zapalczywości, a swoją groźbę w płomieniach ognia. 16 - Albowiem ogniem i mieczem swoim będzie Pan błagał wszelkie ciało, i będzie wielu zabitych przez Pana. 17 Ci, którzy się poświęcają i oczyszczają w ogrodach za jednym drzewem pośrodku, jedząc mięso świni, obrzydliwość i mysz, razem zginą, mówi Pan. 18 - Bo znam ich uczynki i ich myśli. Przyjdzie, że zgromadzę wszystkie narody i języki; i przyjdą i zobaczą moją chwałę.
22 - Bo jak nowe niebiosa i nowa ziemia, które Ja uczynię, pozostaną przede mną, mówi Pan, tak pozostanie twoje potomstwo i twoje imię. 23 - I stanie się, że od jednego nowiu do drugiego księżyca i od jednego szabatu do drugiego, wszelkie ciało będzie przychodzić, aby oddać mi pokłon, mówi Pan. 24 - I wyjdą, i będą patrzeć na zwłoki ludzi, którzy zgrzeszyli przeciwko mnie, bo ich robak nie zdechnie, a ich ogień nie zgaśnie; i będą obrzydliwością dla wszelkiego ciała.
To atakuje wszelką sektę, kult, tradycję, bałwochwalstwo, homoseksualista, zabójca płodu, ideologia, polityka, twórcy wojen, ateista, fałszywy prorok, duch buntownika, bezbożni miłośnicy i wyznawcy religii.
Wszyscy, którzy podeptali 10 oryginalnych PRZYKAZAŃ! napisane w King Jams trans Bible Exodus rozdz. 20.
...jesteś jednym z nich?! ..
@MelMcGuire 1 dzień temu Jezus zbawia!
Hioba 38:22-38 ISV 22 Czy weszliście do składów śniegu i widzieliście, gdzie gromadzi się grad?
23, które zarezerwowałem na PRZYSZŁY Ucisk, na dzień bitwy i wojny?
Jezus wkrótce pojawi się w Kościele! Tytusa 2:13, 1 Tesaloniczan 5:9, Objawienia 3:10, Rzymian 5:9 itd
1 Koryntian 15:1-5 UBG 15 Ponadto, bracia, głoszę wam ewangelię, którą wam zwiastowałem, którą też przyjęliście i w której stoicie;
2 Przez które też będziecie zbawieni, jeśli będziecie pamiętać to, co wam głosiłem, chyba że na próżno uwierzyliście.
3 Najpierw bowiem przekazałem wam to, co i ja przejąłem, że Chrystus umarł za nasze grzechy zgodnie z Pismem;
4 I że został pogrzebany, i że trzeciego dnia zmartwychwstał, zgodnie z Pismem:
5 I że widziano go u Kefasa, potem u dwunastu:
anawa
Napisane: 2 grudnia 2024, o 17:09
admin
Floods in Mecca, Saudi Arabia
28 lis 2024 #Mekka #Powódź #Arabia Saudyjska W listopadzie święte miasto Mekka w Arabii Saudyjskiej doświadczyło poważnych powodzi spowodowanych ulewnymi opadami deszczu. Powodzie spowodowały uszkodzenia dróg i infrastruktury, pozostawiając pielgrzymów i mieszkańców w trudnych warunkach. Woda zgromadziła się wokół świętej Kaaby, tworząc niezwykłą sytuację w tym rejonie. Władze szybko podjęły działania ratownicze w celu zapewnienia bezpieczeństwa. Ta powódź uwypukliła rosnące skutki zmian klimatycznych na Bliskim Wschodzie.
anawa
Napisane: 2 grudnia 2024, o 17:15
admin
Kaaba zamknięta przez powódź! Ekstremalne opady deszczu w Dżuddzie, Mekce, Arabia Saudyjska
26 lis 2024 ДЖЕДДА Niszczące powodzie dotknęły Dżuddę i Mekę w Arabii Saudyjskiej po tym, jak ekstremalne opady deszczu spowodowały szerokie zniszczenia i chaos w tych świętych miastach. Intensywne opady spowodowały powodzie błyskawiczne, a filmy pokazują, jak samochody były porwane przez wodę, a budynki zalane. Powodzie spowodowały zakłócenia w codziennym życiu, pozostawiając wiele obszarów niedostępnych. To wideo ukazuje skutki tych katastrofalnych powodzi, pokazując zakres zniszczeń i zmagania dotkniętych osób. Święta Kaaba zamknięta z powodu powodzi! Ekstremalne opady deszczu w Dżuddzie, Mekce, Arabii Saudyjskiej. .
@huuriniin2066 4 dni temu Wszędzie natura jest wściekła... choć coraz więcej ludzi się modli, nie jest to równoważone niemoralnością, która także wszędzie szerzy się coraz bardziej. 49 @edusilalahi8609 4 dni temu Ta sytuacja pokazuje, że na tym świecie nie ma nic świętego, Kaaba jest dziełem człowieka, gdyby została stworzona przez Boga, nie byłaby zalana tak jak teraz, ponieważ Allah jest niezwykłą architekturą, więc nie jest możliwe, aby Bóg nie chronił To... .
anawa
Napisane: 2 grudnia 2024, o 17:22
admin
Co się stało z Świętą Kaabą? Burza i powódź w Mekce
ń 30 lis 2024 МЕККА Ekstremalne warunki pogodowe dotknęły świętego miasta Mekka, gdy potężna burza wiatrowa przyniosła intensywne opady deszczu, powodując powodzie wokół świętej Kaaby. Pielgrzymi zostali uwięzieni, zmagając się z niebezpiecznymi warunkami. Ta rzadko spotykana i intensywna burza sparaliżowała Mekkę, a wielu obawia się o swoje bezpieczeństwo. Obserwuj, jak ulice Mekki zamieniają się w rzeki, a zwykle tętniące życiem okolice wokół Kaaby są opuszczone. Co się stało ze Świętą Kaabą? Burza i powódź w Mekce. Te szokujące nagrania pokazują pełną skalę furii burzy oraz jej niszczący wpływ na święte miasto.
Teraz jest 20 kwietnia 2025, o 09:13 Strefa czasowa: UTC