|
 |
.......SŁOWO ŻYCIA .....
"Wydobył mnie z dołu zagłady i z kałuży błota, a stopy moje postawił na skale i umocnił moje kroki."Ps 40/3 |
|
Teraz jest 27 kwietnia 2025, o 18:43 Strefa czasowa: UTC
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Emanuel
|
Tytuł: Droga, Prawda, Życie Napisane: 30 września 2013, o 17:16 |
|
|
Pan Jezus, przebywając na ziemi, powiedział:
"Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie" (Jana 14:6).
Jak myślicie, co to znaczy, że Jezus jest drogą, prawdą i żywotem?
|
|
 |
|
 |
Reklama
|
Tytuł: Napisane: 30 września 2013, o 17:16 |
|
|
|
 |
|
 |
Truskawka
|
Tytuł: Re: Droga, Prawda, Życie Napisane: 30 września 2013, o 20:20 |
|
|
Droga - Kierunek rozwoju duchowego do poznania Boga. Prawda - Jezus pokazuje granicę pomiędzy dobrem a złem. Żywot - Naśladowanie Jezusa prowadzi do życia.
"nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie" - Zanim poznamy Boga, wpierw musimy poznać Jezusa. Poznajemy Jezusa poprzez wykonywanie tego co nam przykazał i naśladowanie go.
Taka jest moja interpretacja.
|
|
 |
|
 |
Emanuel
|
Tytuł: Re: Droga, Prawda, Życie Napisane: 30 września 2013, o 20:36 |
|
|
Ciekawie. Chociaż mam odmienną. Ale jeszcze poczekam na wypowiedzi innych 
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: Droga, Prawda, Życie Napisane: 2 października 2013, o 16:44 |
|
|
Emanuel napisał(a): Pan Jezus, przebywając na ziemi, powiedział:
"Ja jestem droga i prawda, i żywot, nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze mnie" (Jana 14:6).
Jak myślicie, co to znaczy, że Jezus jest drogą, prawdą i żywotem? Podobnie jak piszesz wielka literą Jego Imie Jezus ,tak powinienes pisac to co On mówi o Sobie . Ja Jestem Droga ,Prawda ,Żcie . Dlatego ze dotyczy to świata Nie widzianego naszymi oczami świat innego poziomu. Nie jest to ten zniszczalny skazony świat . To Jest Jego Droga Jego Prawda Jego Życie - a On nie jest z tego świata.
_________________ Isaj40/9 Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie! Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem! Podnieś głos, nie bój się! Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg! .
|
|
 |
|
 |
Emanuel
|
Tytuł: Re: Droga, Prawda, Życie Napisane: 6 października 2013, o 09:04 |
|
|
noemi napisał(a): Emanuel napisał(a): Pan Jezus, przebywając na ziemi, powiedział:
Jak myślicie, co to znaczy, że Jezus jest drogą, prawdą i żywotem? Podobnie jak piszesz wielka literą Jego Imie Jezus ,tak powinienes pisac to co On mówi o Sobie . Ja Jestem Droga ,Prawda ,Żcie . Dlatego ze dotyczy to świata Nie widzianego naszymi oczami świat innego poziomu. Nie jest to ten zniszczalny skazony świat . To Jest Jego Droga Jego Prawda Jego Życie - a On nie jest z tego świata. Znajomość gramatyki powinna pomóc Ci w zrozumieniu tego zagadnienia. Pozdrawiam!
|
|
 |
|
 |
noemi
|
Tytuł: Re: Droga, Prawda, Życie Napisane: 6 października 2013, o 12:18 |
|
|
Własnie twoja gramatyka pokazuje ze NIE WIESZ o Kim mówisz .
_________________ Isaj40/9 Wstąpże na wysoką górę, zwiastunko dobrej nowiny Syjonie! Podnieś mocno twój głos, zwiastunko dobrej nowiny Jeruzalem! Podnieś głos, nie bój się! Powiedz miastom judy: Oto wasz Bóg! .
|
|
 |
|
 |
Emanuel
|
Tytuł: Re: Droga, Prawda, Życie Napisane: 6 października 2013, o 14:58 |
|
|
|
 |
|
 |
Reklama
|
Tytuł: Napisane: 6 października 2013, o 14:58 |
|
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Teraz jest 27 kwietnia 2025, o 18:43 Strefa czasowa: UTC
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|
|
|